Библиотека „Славейче“: Коне и понита

Харесвате ли конете? Гордите животни, развяващи гривите си в галоп, прескачащи препятствия и умиращи за бучка захар? Ако не сте се качвали на кон, па макар и на мъничко сладко пони, трябва да поправите тази несправедливост! А ние ще ви разкажем малко повече за кончетата с помощта на библиотека „Славейче“ (изд. „Фют“).

Както и останалите книги от поредицата, „Приказки за коне и понита“ е пълна с интересни истории с едър шрифт, подходящ за неуверените читатели, и съдържа множество игри, показващи доколко младите читатели са прочели текста с разбиране.

I. Първата приказка е посветена на момиченце на име Моли и нейния кон Магия. Моли иска да участва в състезание с коне, обаче Магия е тооолкова страхлива, че нещата не вървят добре. И как може да е другояче, когато състезанието прилича на маскарад! Разочарованата Моли все пак дава шанс на коня си в друга дисциплина и…

II. Ако Магия е добър и изпълнителен кон, Пакостник – животното от втората история – изобщо не може да се похвали с такива качества. Освен доста палав, той е и много хитър. С действията си (какви са те ще прочетете сами) успява да настрои леля Елспет срещу малката Беки и да накара момиченцето почти да заплаче. Хващат ли мошеника накрая? Кой знае!

III. Третата приказка е за дребосъчето Сали и брат й Марко, който непрекъснато я дразни. Сали иска да е голяма, обаче си е дребна и точка по въпроса. Силно разстроена, младата госпожица дори не може да язди кончето си Захарче, а за сметка на това трябва да чисти цял ден конюшните. Къде обаче изчезва Захарче? Може ли силният Марко да я спаси, или това си е точно работа за едно дребосъче?

И трите истории са увлекателни, четат се лесно и приятно, а игрите след всяка от тях допълват удоволствието от четенето.

Прочетете и отзивите ни за динозавритеживотните и кучетата на библиотека „Славейче“.