Библиотека „Славейче“: коне и понита

Харесвате ли конете? Гордите животни, развяващи гривите си в галоп, прескачащи препятствия и умиращи за бучка захар? Ако не сте се качвали на кон, па макар и на мъничко сладко пони, трябва да поправите тази несправедливост! А ние ще ви разкажем малко повече за кончетата с помощта на библиотека „Славейче“. 

Както и останалите книжки от поредицата, „Приказки за коне и понита“ е пълна с интересни истории с едър шрифт, подходящ за неуверените читатели и съдържа множество игри, показващи доколко младите читатели са прочели текста с разбиране.

Първата приказка е посветена на момиченце на име Моли и нейния кон Магия. Моли иска да участва в състезание с коне, обаче Магия е тоооолкова страхлива, че нещата не вървят добре. Ама и как може да е другояче, когато състезанието прилича на маскарад! Разочарованата Моли все пак дава шанс на коня си в друга дисциплина и… Не пропускайте да отговорите на въпросите след приказката. 🙂

Ако Магия е добър и изпълнителен кон, Пакостник – животното от втората история – изобщо не може да се похвали с такива качества. Освен доста палав, той е и много хитър. С действията си (какви са те ще прочетете сами) успява да настрои леля Елспет срещу малката Беки и да накара малкото момиче почти да заплаче. Хващат ли мошеника накрая? Кой знае!

Третата приказка е за дребосъчето Сали и брат й Марко, който непрекъснато я дразни. Сали иска да е голяма, обаче си е дребна и точка по въпроса. Силно разстроена, младата госпожица дори не може да язди кончето си Захарче, защото е бременна, а за сметка на това трябва да чисти цял ден конюшните. Къде обаче изчезва Захарче? Може ли силният Марко да я спаси или това е работа за едно дребосъче?

И трите истории са увлекателни, четат се лесно и приятно, а игрите след всяка от тях допълват удоволствието от четенето чрез игри!

Прочетете и отзивите за динозавритеживотните и кучетата на библиотека „Славейче“.

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.