Библиотека Славейче: приказки за динозаври

Преди дни поставихме началото на серия ревюта, посветени на книжките за начинаещи читатели. Тези книжки са събрани в поредицата „Библиотека Славейче“ на ФЮТ и са предназначени за все още неуверените в четенето си малчугани. 

Пълни с интересни приказки, оформени с едър шрифт и много картинки, книжките от поредицата по лесен и приятен начин насърчават децата да развиват читателските си умения. Предложените в края на всяка книжка игри, загадки и речник, тренират уменията за разбиране на текста и паметта.

Втурвайки се да събираме специалните читателски талончета от всяка книга, прочетохме „Приказки за динозаври“. В нея се запознахме с историята на г-н Рах (изобретател) и на съседчето му – любзнателния Ник. Г-н Рах, който между другото умее да майстори страхотни произведения, притежава нещо наистина необикновено – динозавърски яйца! Но дали се гледат лесно цели четири палави същества? Колко растат и какви бели могат да извършат?

О-Г-Р-О-М-Н-И, разбира се!

От книжката всеки малък читател ще научи повече както за необикновените изобретения на г-н Рах, така и за опасността, от която той и Ник избягват на косъм. А динозаврите? Еее, ама прочетете си, моля!

Вижте ревюто ни за „Приказки за животни“ от поредицата „Библиотека Славейче“ и не пропускайте да следите за другите интересни четива от поредицата, за които ще ви разкажем съвсем скоро!

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.