Сам Силвър се сблъсква с отвличане

На изпечените читатели-пирати като нас схемата е ясна: тайният пират Сам Силвър трябва да плюе и да потърка златния дублон, завещан му от пра-пра-прадядото пират, за да се озовем заедно с него на борда на пиратския кораб „Морски вълк” преди около 300 години.

В „Сам Силвър: Отвличането” в центъра на приключението се оказва не момчето пират, а неговата приятелка Чарли. Може би помните, че с помощта на Сам тя успява да избяга от алчния си и безскрупулен пастрок и да се присъедини към екипажа на „Морски вълк”. Сянката на този ужасен човек отново надвисва над Чарли и този път планът му е по-нетрадиционен.

Всъщност всичко започва съвсем обичайно – „Морски вълк“ се изправя в морска битка с два кораба, плаващи под британски флаг. Необичайни са обаче предполагаемите английски моряци на борда им и внезапното прекратяване на атаката точно когато хората на капитан Блейд са почти сразени. Един от английските моряци се струва смътно познат на младия Силвър и благодарение на неговата досетливост пиратите от „Морски вълк“ ще разгадаят странното поведение на нападателите си. А истината никак няма да им хареса…

От поредната книга за Сам Силвър можете да очаквате същото напрегнато и динамично действие както и в „Островът на скелета”, „Корабът призрак” и „Смъртоносен капан”. Той и неговите приятели Фернандо и Чарли пак ще трябва да проявят съобразителност, лоялност и ма-а-а-лко непослушание, разбира се. Те и останалите им колеги пирати вече са добре сработен екип и може би с общи усилия и малко късмет всичко ще приключи добре. Проверете сами!

Любимите ми членове на пиратския екипаж, Синбад и Гарван, отново се намесват в критичните моменти и както обикновено успяват да ме разсмеят. Ако искате да научите що за птица е карибският гарван и какъв е характерът на Синбад, „Сам Силвър: Отвличането” е на ваше разположение.

Книгата е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и от 19.03 до 30.04.2014 г. ще имате възможност да гласувате за нея, ако пиратските приключения са точно по вашия вкус!

Автор: Лора Филипова