Сам Силвър тайният пират: Корабът призрак

Ако вече сте попаднали на приключенията на Сам Силвър, знаете как момчето открива път към пиратския кораб на пра-пра-пра-дядо си и се превръща в пират под прикритие. Това узнахме и ние от първата книга от поредицата “Сам Силвър тайният пират: Островът на скелета”.

Ако пък не познавате все още Сам, ето няколко любопитни факта за него: той е обикновено момче, което обожава футбола и живее на брега на морето с родителите си. Докато се разхожда около скалистия бряг, Сам открива стара бутилка с писмо и златна монета в нея. Монетата отвежда момчето на борда на пиратски кораб, триста години назад във времето. Приключението на тайния пират обаче не отнема и минутка в реалното време и никой не знае къде се подвизава смелото хлапе.

Докато в първата книга момчето опознава екипажа на “Морски вълк” и заедно издирват тайнствено съкровище, в “Корабът призрак” пиратите трябва да се справят с ужаса, завладял моретата – призрачен кораб плаши и обира наред търговски и пиратски кораби, изниквайки от облак мъгла. Суеверните пирати са ужасени до смърт, но капитан Блейд е твърдо решен да открият огромното испанско съкровище, плячкосано от призраците.

Дали ще успеят да открият страховитите привидения, щом на борда на “Морски вълк” се подвизава момиче? Вероятно жените носят лош късмет, но още по-злокобно знамение за капитан Блейд е присъствието на папагала Гарван, когото Сам донася от малко островче.

Преследвайки богатия търговски кораб, натоварен догоре със злато, пиратите установяват, че призраците са ги изпреварили. За нещастие Сам докосва лепкавата зелена слуз, донесена от адските изчадия. Отвратителната миризма на риба го шокира, а бледото зеленикаво сияние го навежда на една странна мисъл…

Пиратите преследват призрачния кораб към Облака на смъртта или т. нар. Бермудски триъгълник. Опасностите ги дебнат отвсякъде – разбити кораби, загинали смели моряци. “Морски вълк” не може да навлезе в Облака на смъртта без да се разбие и Сам е разочарован, че поредното приключение не е доведено до своя край. За негово щастие смелият капитан Блейд не умее да губи лесно и приема хитрия план на тайния пират Силвър, с който да достигнат до страховития кораб-призрак. Какво ще открият обаче там и способни ли са адските видения да причинят зло на екипажа на “Морски вълк”? Приключението определено си заслужава, а без помощта на Сам едва ли пиратите биха имали шанс!

Не пропускайте историите за тайния пират – те ще разпалят въображението на по-младите читатели и ще стимулират естественото им любопитство към живота на пиратите. Подходящият шрифт ще им помогне да “изплуват” в океана на четенето, а забавните истории ще ги заредят със страхотни идеи за пиратски приключения.

Автор: Вал Стоева