Пиратски литературен клуб и парти в Столична библиотека в събота

Пиратски литературен клуб с книгите от поредицата „Сам Силвър, тайният пират” ще се проведе на 29.11 (събота) от 11 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека, като част от кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“.

Начинаещите тайни пирати ще вземат на абордаж библиотеката, за да научат повече за героите от поредицата, пиратския живот, както и интересни факти за известни пирати от миналото като Черната брада и единствения пират, подчинен на английската кралица.

Ще има много книжни забавления с разбъркани думи, викторина, пиратски задачки, а също и морска битка (Няма да наводняваме библиотеката! Честна пиратска! Electric Shock) и специални пиратски сладки с гъгрици. Накрая кандидат-пиратите ще получат специално обработена хартия, с която да изработят карта на скрито съкровище и при желание – да се включат в конкурса „Карта на скрито пиратско съкровище“.

Награди също ще има! Благодарение на приятелите ни от магазин Spiegelburg, официални вносители на Capt`n Sharky, най-активните пирати ще си спечелят малки подаръци.

А ето и текста на писмото, адресирано до всички пирати:

Лето Господне 1705-о

Бъдещи мой наследнико – пират,

корабокруширах сам на този чуден остров. Скоро смъртоносната треска ще ме повали, затова ще ти споделя ГОЛЯМАТА ТАЙНА!

Открих съкровище! Несметни богатства, скрити на този таен проклет остров.

Изпращам по море тази бутилка и нека тя стигне до всеки достоен пират. Монетата, която също изпращам, е част от съкровището. Кълна се в пиратската си чест, че с нейна помощ ти, наследнико, ще се върнеш назад във времето и ще станеш част от екипажа на най-страховития пиратски кораб – „Морски вълк“.

Ела, намери съкровището и плавай в бурните води на Карибско море! Участвай в морски битки, печели печати и награди, стани част от „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“!

Кога? 29.11.2014 г., 11:00 часа

Къде? Детски отдел на Столична библиотека – София

Какво? страховито пиратско парти 

Твой екип на Detskiknigi.com 😉

П.С. Сети се, че ще участва и тайният пират Сам Силвър, нали? 

 

Литературният клуб е част от поредица от клубове „Читателска щафета“, посветени на книгите от кампанията. Ако все още не сте разбрали за играта, ето и кратка презентация:

Организатор на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”е сайтът Detskiknigi.com на фондация „Детски книги“ в партньорство с издателство “ФЮТ” и с подкрепата на „Аз чета”. Наградният фонд е осигурен от Ozone.bg, а партньори са „Глобални библиотеки”, Столична библиотека и Национална мрежа за децата.