Папагалчето Браво :)

Ще завършим седмицата ни, посветена на българските писатели, с „Папагалчето Браво“ – книжка с приказки от Георги Константинов. Преди време ви разказахме за най-известния герой на автора – Туфо рижия пират, но и другите му герои от кратичките приказки не отстъпват по смелост на котарака. И тези герои понякога са вироглави, често правят бели но… и те като Туфо разбират кое е наистина важното.

От книжката ще разберете защо охлювчето си прибира рогцата или как снежният човек може без морковен нос. Ако пък харесвате транзисторите и сте готови заради тях да загърбите добрите приятели, прочетете за папагалчето Браво. Не забравяйте да се запознаете и с Бялото Буби, което живее на ул. „Синигер „ № 20 при леля Пепи – премеждията му са забележителни, точно както и на хитрата лисица със звънче на врата.

Matrix

Особено много ми харесаха приказките за момченцето и половина и за топлите ръце на мама. От тях научих за тайнствения остров, на който всички хора правят всичко наполовина, както и че онзи, който върши най-много работа, обикновено си мълчи и не се хвали…

А когато вечер телевизорът е повреден и „Бате Климент не можеше да дойде на гости вкъщи“… познайте кой ще влезе в ролята на Сънчо? Защо не мама и татко, или пък дядо с „Дядовата приказка“?

Не пропускайте да се запознаете и с другите известни герои на Георги Константинов – „Туфо рижия пират“ и „Румпи-румп“, а по-късно вижте и специалното интервю, което авторът даде за „Детски книги“.

[club]