Още 6 книги с пернати приятели

Едно от най-прекрасните неща в летните дни са песните на птиците. Отморяващо е да ги слушаме, хубаво ни е да ги гледаме, а за децата е толкова забавно да ги примамват с трошици и семена! Не е чудно, че много мъници са искрено запленени от шарените и сладкогласни (или не чак толкова) земни обитатели. Вече ви споделихме няколко книги, чиито герои са именно птиците, а сега ви приканваме да се насладите и на останалите ни предложения:


„Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“, Феридун Орал

Поредната красива книга на Феридун Орал разказва за къпиновия дух, който броди из зимната гора. Духът се натъква на дърво, запазило зеления си облик. В него се е приютило малко жълтоклюно птиче, чието нараняване му пречи да полети към топлите страни. Къпиновият дух взема птичето под крилото си и му отдава обичта си. До настъпването на пролетта и двете малки същества научават много за състраданието и истинското приятелство.

„Майчина сълза“, Ангел Каралийчев

Една от най-тъжните, но и нежни български приказки описва историята на осакатялото лястовиче и неговата майка, принудително отлетяла за топлите страни. „Майчина сълза“ ни припомня, че каквито и да са обстоятелствата, връзката между любящия родител и неговото дете остава скъпоценна и неразрушима.


„Ние, врабчетата“, Йордан Радичков

Още една добре позната (но далеч по-ведра) птича история. През нея навлизаме в един врабчов свят, поразително приличащ на човешкия. Запознаваме се с У Фу, Чир, Юнашка фланелка и колоритния Драги ми господине, които ни показват, че, независимо колко големи сме и пред колко препятствия се изправяме, животът просто се случва.


„Орелът, врабецът и капчукът“, Зорница Христова и Анна Цочева

Тази книга в комиксов стил приканва младите читатели да опознаят, разберат и обикнат поезията. Изправяме се пред врабчето, което в своето контролно по литература заявява, че не харесва стихотворението от стр. 157. След края на часа птичето е ужасено от очаквания гняв на учителката и търси помощ, за да открадне писмената си работа и да я коригира. Врабчето минава през различни перипетии, но среща разбиране в лицата на орела, враната Тищемикажеш, котарака Хич и няколко гълъба. Дали всички те ще успеят да свършат заплануваното навреме?


„Щастие за деца“, Лео Борманс

В настоящата книга авторът вплита десетте разковничета на истинското щастие. За всяко от тях научваме от птича история, чиито герои се упражняват на търпение и любопитство, съпричастност и споделеност. Но „Щастие за деца“ разказва не само приказки. Книгата подтиква към размисъл и разговор, към вглеждане в себе си…а и към изпълняването на няколко предизвикателства.


„Тайната градина“, Франсис Бърнет

Вечната класика ни представя Мери Ленъкс, разглезено и вечно недоволно дете. След като загубва родителите си, Мери е изпратена да живее в огромното имение на чичо си. Там тя се запознава с болнавия си и също толкова капризен братовчед Колин. Всичко се променя, когато една червеношийка отвежда двете деца до отдавна забравената врата към Тайната градина. С помощта на селското момче Дикън братовчедите се научават да се радват на всеки свой ден, на слънцето и на живота.

Пожелаваме ви приятни хвъркати мигове!

 

Вземете книгите с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.