Онлайн четене в поповско училище

В Националната седмица на четенето 10 – 14 октомври 2016 г. учениците от IV „б“ клас на ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово, с класен ръководител Ани Иванова, използвайки съвременните технологии, осъществиха интересна среща. Техният гост беше онлайн – председателят на фондация „Детски книги“ Валентина Стоева.

На учениците от IV „б“ клас Вал Стоева представи „Читателска щафета“ 5 „Патилански приключения“: 

“Отдавна искахме да направим “Читателска щафета” с пакостливи герои. А какво по-добро време за това от 2016 г., в която отбелязваме 130 години от рождението на Ран Босилек и 90 години от написването на “Патиланско царство”?

Тя покани четвъртокласните да се включат в щафетата до 07.01.2017 г. като прочетат най-малко три книги по избор от селекцията с истории за палавници и пакостници като Малкия Никола, Ужасния Хенри, Макси, Майлс и Найлс и прочете откъси от произведенията.

Срещата на учениците от IV „б“ клас на ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово премина вълнуващо не само заради четенето онлайн, а и заради предизвикателството „Читателска щафета“ 5 „Патилански приключения“, защото те обичат както да четат книги, така и да правят бели, пакости и щуротии.