Нова книжка за най-малките от поредицата за уличния котарак Боб

bob-to-the-resqueНай-малките почитатели на котарака Боб ще се радват на нова книжка от поредицата, научаваме от фейсбук страницата на Джеймс Боуен. Тя се казва „Bob to the Resque“ („Боб идва на помощ“) и е в съавторство с Гери Дженкинс, а илюстрациите са на Джерълд Кели. Книжката ще излезе през септември 2015 и вече е пусната в предварителна продажба в Amazon.co.uk.

Междувременно Джеймс Боуен се зае с нов проект – създаване на кафене-приют за улични котки. Любителите на котки ще могат да пият чай или кафе в компанията им, а за самите животни са осигурени подслон и грижи. На сайта indiegogo.com е отворена кампания за набиране на средства. Bob`s World street-cat-bob-mugCat Café – Лондон ще бъде организация с идеална цел. Тя няма да реализира печалба, а целият приход ще отива за текущи разходи и в полза на благотворителни организации като The Blue cross, The Big Issue Foundations и Quick Reads.

Прочетете ревюто на Лора Филипова за първата детска книжка от поредицата и ревюто на Милена Златарова за „Подарък от Боб“.

Вижте видеото на кампанията: