„Малка сладка“ те повежда на кулинарни приключения

Malka sladka - Kristina TuzharovaИмам удоволствието да ви представя още едно бижу от колекцията на издателство „Рибка“ „Малка сладка“ с автор Кристина Тужарова. Книгата е красиво илюстрован, безценен наръчник за млади кулинари, или както пише на корицата – „твоята първа готварска книга“. Тя предлага 39 вкусни рецепти за приготвяне от деца.

Рецептите са разделени в шест категории: мъфини, курабийки, сладоледи и смутита, бонбони и близалки, малки сладкиши, сладкиши за специални случаи. Всички са поднесени по достъпен начин, за да могат да бъдат приготвени от съвсем млади готвачи. Има и едно уточнение, разбира се:

За да си приготвите рецептите от тази книга, освен необходимите продукти си набавете и 1 брой възрастен, който да пуска котлона и фурната и да вади горещите сладкиши. Пък и за компания!

Освен всички страхотни рецепти и съвети Кристина поднася малко готварска терминология за начинаещи и обяснява защо да готвим с удоволствие, как да използваме продуктите, как приготвеното да бъде и вкусно, и здравословно. В края на всяка глава с рецепти има и снимки на истинските домашно приготвени вкусотии, с които може да сравните вашите.

Всеки, който вземе тази книга в ръцете си, е оставен без избор, защото изведнъж ще му се прииска на часа „да запретне ръкави и да бръкне с две ръце в тестото“. 😉 „Малка сладка“ е очарователна готварска книга за малчугани и моя сбъдната детска мечта!

Ето и един прекрасен разтвор от книгата.

Malka sladka - Kristina Tuzharova

Ревюто е публикувано първо на www.azcheta.com.

Прочетете и ревюто на Вал Стоева за „Малка сладка“.

Автор: Цветомира Дукова