Игри, викторина и теглене на въже в пиратския литературен клуб

Млади пирати превзеха детския отдел на Столична библиотека в пиратското издание на литературния клуб „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”, посветен на поредицата „Сам Силвър, тайният пират”. Читателите първо се запознаха с героите от поредицата и разгледаха модел на пиратски кораб. После се включиха в поредица от забавни игри – разпознаване на думи, чийто букви са се разбъркали от люлеенето на пиратския кораб „Морски вълк“, малка викторина, свързана с приключенията на Сам Силвър и логически пиратски въпроси.

После малките пирати се разделиха на 2 отбора, „Черепите“ и „Вълците“, и вложиха всичките си усилия в дърпането с въже. Малко изнедадващо по-дребните „Вълци“ спечелиха и двата рунда на играта. Всички участници се подкрепиха с вкусни пиратски сладки с гъгрици и грозде, нанизано на пиратски сабички.

Накрая кандидат-пиратите получиха специална хартия, с която изработиха свои карти на скрито съкровище, с които при желание да се включат в конкурса „Карта на скрито пиратско съкровище“.

Литературният клуб под знака на пиратите на смелия капитан Блейд завърши с теглене на томбола с имената на всички присъстващи деца, а печелившият пират Лъчко спечели книга от поредицата за Сам Силвър. Книжна награда за най-хубав пиратски костюм си спечели и Марти. Благодарение на приятелите ни от магазин Spiegelburg, официални вносители на Capt`n Sharky, останалите малки пирати също получиха малки подаръци.

Ако не сте успели да превземете библиотеката на абордаж и да станете част от литературния клуб, ето специалните материали, които подготвихме – с тяхна помощ можете да спретнете ваше пиратско парти, посветено на Сам Силвър:

  

Организатор на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения” е сайтът Detskiknigi.com в партньорство с издателство “ФЮТ” и с подкрепата на „Аз чета”. Наградният фонд е осигурен от Ozone.bg, а партньори са  „Глобални библиотеки”, Българска библиотечно-информационна асоциацияСтолична библиотека и Национална мрежа за децата.