Хрррр или чудната книжка за заспиването

Малка, квадратна с твърди корици. Невероятно нежни илюстрации. Интересно обяснение на навиците за сън на животните по земята, поднесено по напевен начин. С две думи: перфектната книжка за приспивка на мъници от 0 до 3 годинки.

Това произведение на изкуството носи чудноватото заглавие „Хрррр: Книжка за заспиването“ (изд. „Рибка“) и е дело на южнокорейския илюстратор Ил Сунг На. Вътре ще откриете един любопитен бухал (също като бухалчето на Detskiknigi.com), който обикаля нощем, за да провери как заспиват животните и птиците. Ще се изненадате не само от прелестните картинки, но и от факта, че китовете например спят и плуват едновременно. И ако по-малките деца се сгушат с книжката и заспят сладко-сладко, подгответе се да ви залее порой от въпроси от по-големите.

 

С най-малкия член на нашия екип – бебето Да̀ниел – включихме книжката в проект „Експериментът“ и вече я препрочитетохме няколко пъти. Не я използваме като приспивно четиво все още, защото се наслаждаваме на илюстрациите, на скритите плетеници от рисунки и на любимите ни макове, защриховани из страничките на книгата. Факт е, че малкият читател харесва произведението на Ил Сунг На и вероятно няма да спрем с прочита на симпатичната книжка дотук, а ще я преоткриваме напред във времето.

  

Автор: Вал Стоева