Дж. К. Роулинг участва в благотворителна прожекция на „Фантастични животни и къде да ги намерим“

Авторката на романите за момчето магьосник Хари Потър Дж. К. Роулинг ще присъства на специална благотворителна прожекция на дългоочаквания филм „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Според информация от cbcbooks.com събитието ще се състои на 12 ноември 2016 в „Карнеги Хол“, Ню Йорк. Към писателката ще се присъединят още режисьорът Дейвид Йейтс и носителят на Оскар Еди Редмейн, изпълняващ главната роля в продукцията. Билетите за прожекцията вече са в продажба, а всички приходи ще бъдат дарени на благотворителната организация „Лумос“.

Създаден по мотиви от едноименната книга на Роулинг, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ проследява приключенията на магизоолога Нют Скамандър из тайния магьоснически свят на Ню Йорк през 1926 г. Филмът се очаква да излезе по кината на 18 ноември, а един ден след премиерата, в САЩ и Канада ще бъде публикуван и сценарият му, написан от самата Роулинг.

Събраните от прожекцията средства ще бъдат вложени в програмата на Фондация „Лумос“ „Семейства не сиропиталища“, която помага на деца, останали без родители, да бъдат осиновени. През последните десет години хиляди деца от Източна, Централна Европа и Хаити са намерили своите нови семейства благодарение на фондацията. Плановете за следващото десетилетие са дейността на организацията да се разрасне към Латинска Америка, Карибите и други части на света. Голямата цел на „Лумос“ е до 2050 година институционализацията на деца, останали без родителски грижи да бъде прекратена напълно в глобален мащаб.

>