„Детски книги“ на 45. Софийски международен панаир на книгата

Следващата седмица ще е пълна със събития за книголюбителите от всички възрасти: на 12 декември в НДК се открива 45. Софийски международен панаир на книгата, който ще продължи до 17 декември. Екипът на „Детски книги“ ще стане част от книжния празник с две събития за деца.

На 13.12.2017 г., от 14:00 до 15:00 часа, всички приключенци от 8 до 11 г. са поканени на най-голямото пиратско книжно парти за годината! На сцената на панаира (ет. 4 запад) те ще изработят свои карти на скрито съкровище, ще се състезават в пиратски игри и ще научат повече за живота на някои от най-атрактивните пирати, сред които Черната брада и сър Франсис Дрейк.

На 15.12.2017 г. от 11:00 часа, отново на сцената на ет. 4 (запад), малките сръчковци от 4 до 10 години ще се развихрят в Топла работилничка за коледни картички. Докато децата майсторят своите честитки, екипът ни ще им разкаже за коледните обичаи у нас и по света. Специален гост на работилницата ще бъде младата илюстраторка Катина Недева, която ще сподели свои тайни за изработката на красиви празнични картички с присъстващите.
И за двете събития входът е свободен. Изисква се единствено добро настроение.
Очакваме ви да се забавляваме и да пътешестваме заедно с помощта на книгите!