Зайчето Феликс отново пътешества

Софи и нейното плюшено зайче Феликс са любимци на децата ми и всеки път разгръщаме писмата на дългоухия пътешественик с голямо удоволствие. Чудите се откъде още би могъл да изпраща писмата си Феликс след като вече направи околосветска обиколка? Този път той ще пътува не само в пространството, но и във времето!

Класът на Софи е на посещение в градския исторически музей и Феликс внезапно изчезва покрай рицарските доспехи. Издирването му не постига успех и Софи е отчаяна и притеснена. Скоро обаче в музея започват да се появяват обичайните писма от плюшения заек. От тях става ясно, че се е озовал в миналото, а там макар и страшничко, е много, много интересно.

„Нови писма от Феликс” (изд. ФЮТ) е поредната чудесна книга от поредицата за любознателното зайче с приключенски дух. С помощта на неговите забавни писма децата научават интересни факти за Средновековието и рицарите, викингите и техните кораби, индианците и бизоните, Япония и калиграфията, Древна Гърция и олимпийските игри, каменната епоха и първобитните хора.

Чудесните илюстрации на Констанца Дроп подпомагат малките читатели в пътуването из миналото, а авторката Анете Ланген поднася любопитната историческа информация разбираемо и интригуващо. Сложените в пощенски пликове „истински” писма от Феликс привличат детските ръце и внимание като магнит, а картата на експедицията в края на книгата е черешката на тортата.

Какво повече можете да искате от хубав летен следобед? Настанете се удобно и последвайте зайчето с карираната раничка назад във времето.

Прочетете и писмата от експедициите на Феликс, както и коледните му писма.