Весела Коледа!

Дойде! Коледата дойде! Почука на вратата ни и влетя вкъщи, мъкнейки голям чувал с подаръци за всички!

Ние пък подредихме трапезата, оставихме чорапите си на камината и не пропуснахме бисквитките с мляко за Дядо Коледа. Сега остава само да чуем благословията на коледарите и празникът ни да е пълен. А, да, и още нещо – трябва да поздравим вас, малки и големи приятели, с най-светлия празник на годината – Рождество Христово!

Сред множеството тематични стихчета, песнички, приказки и легенди, подходящи за поздрав на днешния ден, дълго се чудихме на кое да се спрем. Ако едно пожелава здраве, другото дарява късмет, трето – щастие, а четвъртото пък кара очичките на децата да блестят… Трудният избор ни подсказа и правилното решение – поздравяваме ви с цяла книжка!

Sweet Kiss

„Весела Коледа“ е събрала в себе си най-хубавите български стихотворения, приказки и песни за Коледа. Подбрани внимателно, сред тях ще откриете благословиите на коледарите, приказки за коледните чудеса, а и някои от най-обичаните песнички за Дядо Коледа и Дядо Мраз. Освен коледната тематика, в книжката не са пропуснали да добавят и Новогодишните пожелания, увити в детски смях, много подаръци и сурвакарски наричания.

Сред приказките ще откриете не само разказите за Калинка и Крум, за старецът от планината и за Коледните чудеса, но и за мислите на снежния човек, за историята на елхата и борчето. За доброто ви настроение ще се погрижат Шаро и първият сняг, а имениците Христо и Христина ще открият специално поздравително стихче за имения си ден.

Съставителят на книжката Атанас Звездинов се е погрижил да подбере най-хубавите български произведения, посветени на Коледа и Нова година, а сред имената на авторите блестят Иван Вазов, Ангел Каралийчев, Елисавета Багряна, Йордан Стубел, Асен Разцветников, Дора Габе, Петя Дубарова, Николай Райнов, Дядо Пънч…

Весела Коледа, мили приятели! Нека магията на празника донесе радост в сърцата ви, да накара очичките ви да блестят от възхищение и да извика на лицата ви най-щастливите усмивки!

Автор: Вал Стоева