Унки Марлюнки: книга за татковци… и не само :)

Всичко започва в един спокоен ден, в който частният дИтектив Унки Марлюнки подготвя своята приятна следобедна закусчица…

За съжаление, приятното похапване трябва да почака, защото се случва нещо неописуемо ужасно: всички деца от училището, че дори и възпитателите им и директорът Питерсон И-З-Ч-Е-З-В-А-Т!!! Безследно при това! А единственият свидетел Палил Ула може само да потвърди, че дворът е празен.

Такава трагично-мистериозна загадка може да разбули не кой да е, Унки Марлюнки – частен дИтектив, използващ дедукция и логика при по-заплетените случаи. И тъкмо неговата помощ търсят Кметът и Стражарят. Но, както се оказва, всичко е мнооого по-объркано, отколкото можете да предположите!

Първо, няма никаква следа от изчезналите (дори и от фрау Бохевишвили!).

Второ, в зимника на Унки се появява Джъсмърдъхос Каджаджнеръ, а както се оказва впоследствие – не точно това специално джудже, а бъдещият син на Унки – Джони (разни шегички на пространствено-времевия континуум :)).

Трето, новодошлата учителка по танци Ненаби се включва ненадейно в разследването на мистерията, но първо прилага разни спъващи хватки на Унки.

Четвърто, в дъното на историята стои едно малко алчно Старче, което….ами…уф, че подлец!

http://www.knigazatatkovci.com/#bookFloor5

Ще излезе ли нещо от това? И питате! Книгата е пълна с всевъзможни приключения – щури и опасни; със зоо-дете-градина, скоростни влакчета, летящи телевизорни балони и сняг от захарен памук. Докъде ще стигнат героите, ще открият ли изчезналите ученици и какво се крие в Града на безсънните хора? Най-добре открийте сами, за да не настъпи зелеврат!

Освен забавните дИтективски приключения на Унки Марлюнки, неговият създател Иван Раденков предлага на вниманието ни и специален сайт, посветен на книжката – http://www.knigazatatkovci.com. В него ще откриете песничките от „Книга за татковци“, картинки за оцветяване и куп други интересни дИтективщини. Песничките се изпълняват от група „Тролите“, а текстовете ще откриете в книжката.

Вижте и самия Иван Раденков във видеото на „Аз чета с Настя“:

Приятно разследване!

Matrix

Автор: Вал Стоева

[club]