Лудо муминтролско парти разтърси НДК

В деня на студентския празник, 8. декември, в НДК се разгоря щуро муминтролско парти, посветено на приказните герои на финландката Туве Янсон. Малките почитатели на муминтроловете имаха възможността:

  • да гледат куклен театър по разказа „Елхата“ на Туве Янсон;
  • да участват в специалната викторина с награди на изд. „Дамян Яков“;
  • да се запознаят с преводачката от шведски Анелия Петрунова;
  • да получат специална муминтролска татуировка-печат и специален мумински грим;
  • да се срещнат с плетачката на мумини Мария и да разберат сами как се плете такъв герой;
  • да похапнат вкусен пай, бонбони и бисквитки от Муминската долина и да пийнат по чаша филифьонско вино;
  • да разберат кой печели награди в конкурсите „Познай героя“ и „Мумински въпроси“ на www.DetskiKnigi.com!

Победител в седмица 5 на играта ни „Познай героя“ стана Петя Георгиева. От всички участници в играта, дали верни отговори в периода 01.11. – 30.11.2012 г., решихме да изтеглим още един, който да получи утешителна книжна награда. Този път късметът бе при Нели Милушева, която получава една книжка за мумините.

Дойде времето да обявим и победителя в конкурса ни с мумински въпроси, който ще получи цели 5 книжки! Малките почитатели, присъстващи на партито, изтеглиха името на Мирослав Лазаров на 10 г. от Варна, който знаеше, че: 1. мумините са малки тролове, 2. най-добрият приятел на Муминтрол е Снусмумрик и 3. Мама Муминка е най-грижовна.

А тъй като отговорът на единия въпрос можеше да се тълкува и по втори начин, решихме да дадем още една утешителна награда за онези, дали само два верни отговора на муминските въпроси. Тук победител се оказа Алекс Синджирлиев на 10 г. от София, който ще получи една книжка на Туве Янсон за награда!

Вижте и във видеото как изтеглихме победителите:

Едно можем да кажем: купонът беше СЪВЪРШЕН! Нищо не липсваше – и желание за парти, и добро настроение, и подаръци! Всички гости си тръгнаха с по една диплома за приятел на мумините, а за онези, които не успяха да присъстват, предлагаме да изтеглят нашия специален „Пътеводител в света на мумините“ и да разгледат снимките от събитието: