Удължава се срокът за участие в конкурс „Пазители на природата“ 2014

Конкурсът „Пазители на природата“ 2014 цели да открие как децата се грижат за околната среда и оползотворяват ненужните отпадъци. Той се организира от сайта „Детски книги“ в партньорство с „Аз чета“, интернет-магазин Ozone.bg и фондация Credo Bonum и се провежда в две направления: най-полезна практика за опазване на природата и творческа работилница за оползотворяване на ненужните отпадъци от бита.

Направления:

Направление 1: Нарисувайте картина, покажете ни в снимка как вие и приятелите ви спасявате дърветата, почиствате градинките във вашето населено място или всяка друга чудесна идея, която ви прави „Пазители на природата“.

Направление 2: Изпратете ни снимки с вашите творения от употребявана хартия, пластмаса, стъкло и други ненужни материали.

Срок за изпращане на материалите: поради големия интерес, срокът за участие се удължава до 23:59 часа на 11.05.2014 г.

Обявяване на победителите: жури от екипа на „Детски книги“ ще разгледа всички кандидатури и ще обяви победителите в сайта www.detskiknigi.com на 15.05.2014 г.

Наградите:
– по една голяма награда – DVD с детския филм „Лоракс“ и по две поощрителни награди – DVD колекция от три части с документални филми от поредицата „BBC Earth“ за всяко от двете направления – ще бъдат осигурени с любезното съдействие на интернет-книжарница Ozone.bg.

– Десет броя книги от най-новата книга на принцеса Лаурентин ван Оранйе – „Мистър Фини и загадката сред дърветата“, ще бъдат предоставени от фондация Credo Bonum като подарък – утешителна награда за десет от участниците в двете направления. Книгата е лимитирано издание и няма да се продава по книжарниците!

Включете се в конкурса и изпращайте вашите идеи през формата за участие.