Най-интересните събития от предстоящата Национална библиотечна седмица 2014

От 12 до 16 май 2014 г. ще се проведе Националната библиотечна седмица, съобщават организаторите от Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Основните цели на кампанията са да привлече вниманието към библиотеките като съвременни центрове за насърчаване на четенето, да ги представи като привлекателни и полезни средища за учене през целия живот, които дават широки възможности за достъп до информация, знание и социални контакти.

Откриването ще бъде на 12 май от 10 часа в София Хотел Балкан в присъствието на холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе. Тогава ще бъдат връчени и Годишните награди на ББИА. От 10:00 до 17:00 ч. в ректората на Софийския университет ще се проведе Втора студентска конференция с международно онлайн участие на тема: „Облачните технологии и тяхното приложение в библиотеките“.

Като част от библиотечната седмица на 13 май от 10 часа в Американския център на Столична библиотека ще се състои Кръгла маса за четенето, с която ще се даде старт на кампанията „Забавното лятно четене“ 2014.

На 14 май на тържествена церемония ще бъдат обявени книгите победители в Националната награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2014. Като част от събитието „Нощ на литературата“, от 18:00 до 21:30 часа в читателско гнездо „Бисерче вълшебно“ на ул. „Васил Априлов“ №3 откъси от двете книги – победители в наградата ще чете актрисата Здрава Каменова.

Предварителната програма на събитията на национално равнище можете да видите тук.