Странни ли са момичетата?

В книжката от поредицата за Малкия Никола „Ама че са странни момичетата!” (изд. Колибри) ще прочетете за поредната щуротия на немирния хлапак и неговите приятелчета. Този път забавлението ще дойде от разликите в начина на действие на момчетата и момичетата.

Приятелите са се събрали в двора на Малкия Никола, за да поиграят. Всички са налице плюс Луизет и са изненадани когато Никола обявява, че е поканил и едно момиче – Мари-Едвиж. Момчетата са изумени, а Луизет се обижда, защото не я смятат за „истинско” момиче. Факт е, че тя няма против да порита футбол или да се надбягва с тях.

Мари-Едвиж се появява и започва хитро и кокетно да манипулира момчетата да играят по свирката й. Какво ще направи Луизет? Ще може ли и тя да накара момчетата да правят каквото пожелае? И въобще каква е тайната на успеха на момичетата?

Прочитът на кратката история ще позволи на децата да разберат дали това се дължи на някакви супер умения на Луизет и Мари-Едвиж или на слабостите на момчетата. А може би голямото предимство на момичетата е, че познават начина на мислене на момчетата?

==================================

Книжките от поредицата „За най-малките: Аз се уча да чета” са базирани на телевизионната поредица за Малкия Никола и неговите приятели. По тази причина в тях няма да намерите оригиналните илюстрации на Жан-Жак Семпе, което аз лично смятам за недостатък.

„Ама че са странни момичетата!” е предназначена за деца, които се учат да четат и е Ниво 2. Книжката е подходящо помагало за упражняване на четенето – главите са кратки, шрифтът е едър, действието динамично, изпъстрено с хумор и точни наблюдения за психиката на момчетата. Забавно и полезно!

Автор: Лора Филипова