Стани младши книжар в Orange в София, Варна и Бургас

Мечтал ли си да работиш в книжарница, да обсъждаш книги с клиентите и да им препоръчваш любимите си книги?

Ако е така, инициативата „Стани младши книжар в Orange за един ден“ на веригата книжарници Orange е точно за теб. Тя е насочена към всички деца от 7 до 18 години и цели насърчаване у тях на интереса към четенето и разговорите за книги, както и помощ в намирането на нови книжни приятели.

В рамките на няколко месеца, ако си от София, Варна или Бургас, ще можеш да кандидатстваш за позицията младши книжар и да влезеш за ден в ролята на книжар за 3 часа. Така ще имаш възможност да препоръчваш книги на клиентите, да наблюдаваш работата на останалите книжари, да задаваш въпроси, да разгледаш най-подробно секцията с детски книги и подредбата им.

За целта е необходимо да се регистрираш на www.orangecenter.bg/mladshi-knijar и да изпратиш кратко мотивационно писмо, в което да разкажеш за себе си и защо обичаш да четеш. В писмото си можеш да посочиш книжарницата, в която искаш да работиш или да оставиш избора на случайността. Кандидатите ще бъдат разпределени в 2 възрастови категории – 7-12г. и 13-18г. Одобрените за следващия кръг ще бъдат поканени на мини интервю преди организаторите от Orange да вземат решение. Работният ден на първата група избрани младши книжари ще бъде на 20 август.

В рамките на кампанията ще бъдат „наети“ 14 деца книжари за София, 4 за Варна и 2 за Бургас. Така във всяка от книжарниците на веригата всеки месец ще работят по един младши книжар от двете категории. „Заплатата“ ще бъде под формата на ваучер за книжарници Orange.

Повече информация за кампанията „Стани младши книжар“ можеш да прочетеш в блога на Orange, а най-интересното можеш да следиш в AzCheta.com и DetskiKnigi.com, които са медийни партньори на инициативата.