Познай герой № 10 в „Дора Изследователката“

Включете се в играта „Познай героя“ в нашата специална Коледна фиеста с Дора Изследователката и си спечелете награди!

Как? В периода 02.12. – 13.12.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредицата „Дора Изследователката“, издавана на български език от изд. „Колибри“. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от петте седмични награди, осигурени от изд. „Колибри“ и сайта Dora.bg.

Петима вече грабнаха своите награди в първата седмична томбола!

Наближава и тегленето на втората ни седмична томбола!

Всичко е във вашите ръце!

Последният герой е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 13.12.2013 г.:

Картата е един от важните герои в историите за Дора Изследователката. С нейна помощ героинята и приятелите й често намират пътя към желаното място.

Картата е бежова със сини вежди и голяма усмивка. Щом Дора изпадне в затруднено положение, тя и Ботичко викат на помощ Картата, която знае местоположението на всичко. Например в книжката „Дора тръгва на училище“, тъкмо Картата помага на Дора и учителката да стигнат навреме в училището, като прекосят Града на буквите и Планината на цифрите.