Поповска училищна библиотека закупи нови книги след организиран коледен базар

През декември 2015 година в рубриката ни „Добри практики“ Ви разказахме за инициативата на училищната библиотека към поповското ОУ „Любен Каравелов“ за събиране на средства за закупуване на нови книги чрез организиране на коледен базар.

Инициативата е един от начините, по които учениците се включват в посланическата кампания „Активните бисерчета“ на фондация „Детски книги“, която цели да насърчи децата от 6 до 18 години да популяризират сред връстниците си идеите на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“.

След края на коледния базар училищната библиотекарка Антоанета Йорданова ни изпрати списък с книгите, закупени за библиотеката със събраните пари. С удоволствие отбелязваме, че по-голямата част от тях са заглавия, номинирани в „Бисерче вълшебно“ 2016, което ще даде достъп на учениците от ОУ „Любен Каравелов“ до нови, съвременни детски книги.

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.