Поповско училище събира пари за детски книги на Коледен базар

Училищната библиотека на ОУ „Любен Каравелов“ в град Попово е една от най-активно работещите в страната. В свое писмо до редакцията библиотекарката Антоанета Йорданова ни разказа за организирания в училището Коледен базар. Със събраните средства от базара ще бъдат купени книги за училищната библиотека. Списъкът с желани заглавия е дълъг, а в него са включени и книги, номинирани за наградата „Бисерче вълшебно“.

„Красиви коледни картички, играчки за елха, оригинални свещници, плочки с декупаж, календари, елхички и още много други предмети, направени от сръчните ръчички на учениците от начален етап,  подредихме на Коледния базар в ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово.

Коледната работилничка беше отворена в началото на м. ноември 2015 година в училищната библиотека от клуб „Приятели на училищната библиотека“. Идеята е с парите от базара да купим книги за училищната библиотека. По-късно работилнички бяха организирани и в повечето класове и полуинтернатни групи в начален етап.

С помощта на своя възпитател г-жа В. Пеева  учениците от ПИГ „IV“ клас изработиха предмети с техниката декупаж. Учениците от ПИГ „III“ клас с възпитател Р. Божкова направиха интересни картички, а втората група ПИГ „III“ клас, заедно с възпитателя Е. Иванов събраха и украсиха шишарки. Красиви свещници изработиха учениците от „III“ а клас с класен ръководител Е. Кьосева. В базара се включиха и първокласниците с коледни картички, гирлянди, играчки, красиви снежинки и чорапчета.

Коледният базар премина с големи емоции – от направата на предметите за базара до продажбата им.“

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.