Пътуващо сандъче радва и децата в Тутракан

От Тутракан получихме информация за първата среща на „Пътуващо сандъче“ № 7 с децата от града. Това са малчуганите от група „Зорница“ при ОЗД „Полет“, а ето какво разказва библиотечният специалист Стефка Капинчева:

„Всички бяха любопитни да видят какво има в сандъчето. Библиотечният специалист запозна палавниците защо пътува, къде, каква е неговата роля и преди да разгледат книжките прочетохме приказката „Рожденият ден на Мечо Пух“, която слушаха с голям интерес. Малчуганите нямаха търпение да видят красивите книги и да им бъдат прочетени повечето от тях. Тази седмица пътуващото сандъче ще гостува на групата. Книгите ще бъдат коментирани в сайта на Буккросинг от техните възпитатели.“

 

Проект “Пътуващите сандъчета” е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.