Пътуващо сандъче №3 пристигна при децата в с. Ряхово

На редакционната поща ни писа Магдалена Йорданова от с. Ряхово, Русенско, за да ни разкаже за пристигането на едно от пътуващите буккросинг сандъчета в тяхното читалище.
 
„Здравейте!
 
При нас, в библиотеката на НЧ „Познай себе си -1911 г.“, с. Ряхово, обл. Русе, пристигна от Велинград сандъче №3. То съдържа книжки за деца от 6 до 15 г., коитоса дарение от Нов български университет. Книжките са нови и ние имахме удоволствиетода ги регистрираме и да им поставим етикетчетата, да ги превърнем в книги – пътешественици.
 
Днес, 13.04.2016г., децата от ІV клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Ряхово, посетиха библиотеката. Запознахме ги с проекта на ББИА и със световното движение на любителите на четенето Буккросинг. Книжките породиха огромен интерес, четохме анотациите им, отгатвахме гатанки и после, естествено, бяха заети за четене от децата.
 
Запознахме ги и със сайта на TimeHeroes и с инициативата „Пусни книга на свобода за Деня на книгата – 23 април“. „Пътуващото сандъче“ привлече интереса и вниманието не само на децата, но и на техните родители! Поздравление за прекрасната идея и възможността нови и модерни книжки да зарадват нашите читатели! До нови срещи!“
 

Идеята на проекта “Пътуващите сандъчета”  е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време (45 дни), а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.