Откриха непоказвани илюстрации на Биатрикс Потър

Източник: National Trust

Неизвестни досега илюстрации на Биатрикс Потър са открити в Melford Hall – домът на нейна братовчедка, който писателката посещавала често между 1899 и 1938 г. Според информация на Guardian рисунките ще бъдат представени в специална изложба от 13 юли до октомври. Това е поредната приятна изненада за почитателите на Потър след като през януари бе намерена неизвестна досега нейна приказка.

Две от илюстрациите са намерени от управителката на Melford Hall, Джоузефин Уотърс, която разказва:

„Докато размествах шкафовете за книги с мой колега, попаднах на илюстрациите, скрити сред страниците. Веднага разпознаха стила на Потър и разбрах, че са нейни.“

По-рано през годината настоящият собственик на имението, Ричард Хайд Паркър открил подобна рисунка, но не предполагал, че може да е дело на известната писателка. Последната илюстрация, изобразяваща камина, е открита само преди няколко седмици от съпругата на Хайд Паркър.

Въпреки че една от илюстрациите не е завършена, а точната дата на създаване на други две все още не е известна, Уотърс споделя:

„Те ни позволяват да надникнем в света на Биатрикс отвъд детските книги и ни помагат да си представим какъв човек е била и как е прекарвала ваканциите си, когато е рисувала просто за удоволствие.“

Откритието идва само няколко седмици преди 150-тия рожден ден на Потър на 28 юли.