Още едно пътуващо сандъче стигна до своите читатели в Тутракан

Новините за пристигащите пътуващи сандъчета продължават да валят на редакционната ни поща. След новината за първото пристигнало сандъче, ето писмото, което получихме от библиотекарката Стефка Капинчева от Тутракан:

„Здравейте!

На 9 март 2015 г. в „Детски отдел“ на библиотеката при Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1873“ – гр.Тутракан получихме „Пътуващо сандъче 7″, което поставихме на видно място за нашите читатели и веднага споделихме нашата радост в социалната мрежа facebook, на страницата на библиотеката.

С удовлетворение отбелязваме, че за втори път ни гостува такова сандъче, но този път чрез буккросинг ще помогнем на децата да споделят своите впечатления след прочитането на книгата.
Предстоят ни интересни забавления, за които ще ви уведомяваме периодично!“

Проект “Пътуващите сандъчета” е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче. 
Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.