Най-интригуващите YA заглавия през пролетта на 2016

Редакторите на Publishers’ Weekly  са подбрали интересна подборка на най-очакваните детско-юношески загалвия през пролетта на 2016 година. Ние решихме да ви покажем най-интригуващите YA заглавия от добре познати и у нас автори.

„Стъкленият меч” е продължението на „Алена кралица”, с която Виктория Айвярд даде началото на своята антиутопична поредица за свят на класово разделение според цвета на кръвта и притежанието на свръхестествени способности. Айвярд е подписала договор за четвърта книга в поредицата, въпреки първоначалния й замисъл да напише трилогия. Тя вече е издала 2 новели, посветени на предисторията на поредицата, а филмовото студио Universal работи върху екранизацията на „Алена кралица”. За щастие на българските фенове българското издание на „Стъкленият меч“ се очаква в следващите няколко дни.

 

 

 

Half Lost („Полуизгубен”) от Сали Грийн

Реалистичната трилогия на Грийн, започнала през 2014 година с „Полулош”, ще приключи тази пролет с решителна битка между Черните и Белите магьосници в една пропита с магия версия на Англия. Читателите, които още от първите две книги следят сърцераздирателните загуби и борби на главния герой Натан, би трябвало да останат облекчени и доволни, че пътуването на младия магьосник е към края си.

 

 

 

 

Lady Midnight („Госпожа Среднощ”) на Касандра Клеър

Феновете на „Реликвите на смъртните” има за какво да са развълнувани този сезон – наскоро бе телевизионната премиера на „Ловци на сенки” по бестселъровата поредица на авторката. За феновете, изгълтали с кориците предишните книги от света на ловците на сенки, обаче очакването на първата книга в новата поредица „Тъмни лъжи” (Dark Artifices) вероятно е още по-вълнуващо, тъй като Lady Midnight разказва за семейство ловци на сенки, живеещо в Лос Анджелис.

 

 

 

 

The Raven King („Гарвановият крал“) от Маги Стийвотър

Поредицата „Момчетата от академия „Алионби”” стартира през 2012 година с „Пророчеството на гарвана” и ще достигне финала си тази пролет, давайки отговори на читателските въпроси. Ще открие ли най-накрая Ганзи легендарния уелски крал Глендоуър?

 

 

 

Превод и адаптация: Лора Филипова