Регистриране на нови читатели в Столична библиотека и в събота

Приятелите ни от Столична библиотека съобщиха, че до края на годината регистрират нови читатели не само в работни дни, както досега, но и в събота.

Постоянна читателска карта можете да си извадите в Централната библиотека на пл. „Славейков” №4 и двата филиала („Сердика” и „Люлин”), от понеделник до петък включително, от 8.30-19.45 ч., сряда от 12.00-19.45 ч. или събота от 9:00 до 14:45 часа.

Какво ви е необходимо?

1. Документ за самоличност: децата от 6 до 13 години се записват с ученическата си лична карта, а тези от 14 до 18 години с лична карта или международен паспорт.

2. Една актуална цветна снимка паспортен размер

3. Заплащане на депозит – за ученици той е в размер на 5 лв. (депозитът се връща, ако решите да прекратите заемането на книги от библиотеката, преди да навършите 18 години)

Полезно е да знаете, че читателската карта важи за всички отдели и филиали на Столичната библиотека, независимо от мястото на издаването й.

С нея можете да заемате до 7 книги за срок от 20 дни. Има 2 възможности да презапишете заета книга: на място или през сайта на Столична библиотека. Подробности можете да прочете тук.

Ако все още не сте горд притежател на читателска карта за Столична библиотека, не отлагайте. Книжните съкровища ви очакват!

Лора Филипова