Малкото таласъмче от детската приказка-игра търси финансиране за англоезично издание

Авторът на приказките-игри за малкото таласъмче и „Добросъците“ Никола Райков стартира амбициозен проект, с който да достигне читатели от цял свят. Той търси помощ за финансирането на англоезично издание на „Голямото приключение на малкото таласъмче“ чрез популярната платформа за групово финансиране Kickstarter. Проектът стартира на 6 юни, а иновативната българска книга е представена с впечатляващо видео, което демонстрира продукт на световно ниво. Райков разполага само с 30 дни, за да събере сумата от 20 000 евро, а вие можете да подкрепите кампанията тук.

Българските фенове, които желаят да притежават иновативната приказка-игра на английски език се радват на улеснена процедура за записване, 50% по-ниски цени и ексклузвен достъп до представянето на проекта преди всички останали. Уеб страницата можете да откриете тук: http://prikazka-igra.com/kickstarter.html. Английското издание няма да бъде налично за свободна продажба, когато кампанията приключи.

Никола Райков е автор на приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“. Последната спечели наградата „Бисерче вълшебно“ 2017 в категория „Иноватори“. Райков е носител и на най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“, а електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят. Наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия, а гейм студио започна разработката на компютърна игра базирана на книгата.