Големите приключения на малкото таласъмче

Когато бях тийнейджърка, обожавах книгите-игри. Струваха ми се безценно занимание през скучния пубертетски период. Тогава грабвах някое от книжлетата, с които се бях заредила и се потапях в сюжета му, опитвайки се да пренаредя края на историята по най-готиния възможен начин.

Отскоро на българския пазар можете да попаднете на уникалната по рода си книга-игра за малчугани – „Голямото приключение на малкото таласъмче“. Този авторски продукт на българина Никола Райков е предназначен за по-малки деца и е чудесен начин хем да развиете въображението им, хем да се позабавлявате заедно. Но за какво става на въпрос в книжката?

Малкото таласъмче Таласъмчо изведнъж разбира, че храната е на привършване, а през зимата най супер много се гладува, особено ако не си взел нужните мерки. За да не е празно коремчето, цялото таласъмско телце решава да се отправи на експедиция в търсене на вкусна храна. Вълшебни гъби? Красиви цветя? Къпини или круши? Оттук нататък решението е в ръцете на малките читатели…

Книгата ми се стори доста интересна – тя позволява на децата да вземат решения по кой път да поеме малкото таласъмче, като междувременно получават интересни знания: кое е ляво и кое – дясно; кой цвят какъв е; защо трябва да си мил и добър; що за животни са зайците, мишките, прилепите; как изглеждат квадратите, триъгълниците и райето и много други. Нетърпението ми да открия всички възможни вариации ме потопи в приключението на малкото таласъмче и ме отведе на песенен конкурс, оказал се „общо събрание“, в страната на фантазиите и при най много красивите цветя с прелестни феички в тях.

Полезен за родителите ми се стори и следговорът, в който авторът е извел насоки за употреба на книжката, които да превърнат приключенията на вашите собствени таласъмчета в невероятно изживяване.

Книгата ще откриете в специално създадения сайт http://prikazka-igra.com и ще научите повече за нея, авторът и други любопитни истории около малкото таласъмче 🙂

Автор: Вал Стоева