Ловеч се включва в кампанията „Чети с мен“ с богата програма

И жителите на Ловеч ще могат да  станат част от националната кампания „Чети с мен“. От РБ „Беню Цонев“ са подготвили за жителите на града богата програма, която ще започне още от 23.09. със специални библиотечни екскурзии за учениците от начален и основен курс на обучение.

Чрез тези екскурзии учениците ще се запознаят с основните правила за ползване на библиотеката и ще разберат как е оформена книгата. Малките посетители ще научат повече за възможностите, които дава библиотеката за ползване и намиране на информация, както и за разликите между книжарница и библиотека. Този път библиотекарите от детски отдел обещават и много изненади за екскурзиантите, посветени на знанието и книгите.

На 24.09. от 12:30 часа в читалнята на библиотеката всички посетители ще могат да се запознаят с преводите на описания на град Ловеч от чуждестранни пътешественици от 19. век, а на 25.09. ученици от първи и втори клас на ОУ „Христо Никифоров” ще присъстват на представянето на нови, избрани заглавия в детския отдел.

На 28.09. от 10:00 до 13:00 часа в градската градина пред НЧ „Наука 1870“ любими откъси от книги ще четат местни писатели, общественици, дарители и хора на изкуството. Децата, прочели най-много книги през лятото извън препоръчителните списъци, ще бъдат наградени, а двете най-предпочитани книги ще станат известни по време на инициативата. Децата до 10-годишна възраст, участвали в играта „Предай нататък“, също ще получат награди. Възрастните жители пък са поканени на „Буккафе“, по време на което ще могат да се включат в забавна игра с ключова дума, която да се обсъжда на чаша ароматно кафе.

Участието на Ловеч в инициативата „Чети с мен“ ще приключи на 29.09. в салона на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“, където ще бъдат представени театрални етюди по „Просторно житие“, посветени на живота на Константин-Кирил Философ.

Всичко, свързано с инициативата „Чети с мен“, ще откриете на официалната страница на кампанията във Фейсбук.