„Летящо прасе“ каца сред книгите-игри през януари

Януарската среща на клуб „Летящо прасе“ ще бъде на 28 януари от 11:30 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека. Четящите тийнейджъри и летящите прасета ще кацнат в страната на книгите-игри, където ще се срещнат със специален гост – писателят Александър Торофиев с псевдоним Ал Торо. Той ще им разкаже как се пишат книгите-игри и ще отговори на въпросите им.

Александър Торофиев, роден във Варна през 1983 г., е български автор на интерактивни произведения и къси разкази, най-популярен с поредицата за „Котарака“ – мрачно и сериозно фентъзи за млад авантюрист. Във възраждането на книгите-игри у нас той е редактор, издател и публицист. През 2014 г. печели първо място в Националните фантастични награди в категория „Най-добра „компютърна“ игра“ с мобилното заглавие “Seasons of War”, на което е гейм дизайнер и продуктов мениджър в команията Империя Онлайн.

Неговата книга „Котаракът и Спасението на Аврея“ бе номинирана в категорията за иновативни проекти в Награда „Бисерче вълшебно“ 2016, а в петото издание на наградата Ал Торо се включва като съавтор в третата част на хитовата поредица „Българ 3: Междузвезден унищожител“.

Клуб „Летящо прасе или четящ тийнейджър“ е доброволна инициатива на Детско-юношеския отдел на Столична библиотека и писателката Юлия Спиридонова – Юлка, която събира тийнейджърите, обичащи книгите. Всяка последна събота от месеца в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека се обсъжда избрано заглавие. Гостуват писатели, влогъри, редактори, преводачи, издатели и психолози. Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на инициативата.