Училищна библиотека в Попово създаде първата буккросинг зона в града

popovo-bc-zoneПо инициатива на училищната библиотека към ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово, бе открита първата буккросинг зона в града. Домакини на буккросинг зоната са семейство Петя и Боян Бобеви и тяхното кафе „Рио“. На тържественото откриване присъстваха г-жа М. Димитрова – директор на ОУ „Л. Каравелов“, г-н Владимир Иванов – секретар на Община Попово, г-н Атанас Атанасов – директор на звено „Образование“ при Община Попово, г-н Пламен Събев – директор на Исторически музей – Попово, журналисти от „Местен вестник“, учители, родители и приятели на училището.

Тази инициатива е част от училищния план на дейностите, свързани с националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“, която е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

popovo-bookcrossing-zonaВ създаването на Буккросинг зоната се включиха учители, родители и приятели на училището. На сайта www.bookcrossing.com с помощта на ученици от клуб „В света на книгите“ по проект „УСПЕХ“ с ръководител Й. Ангелова, бяха регистрирани и обработени 60 книги, които са на разположение на любителите на книгата в кафе „Рио“, гр. Попово.

Буккросинг е световно движение на любителите на книгите, с членове от над 130 страни в света.
Буккросинг представлява пускане на книги „на свобода“ и проследяване на техните пътешествия и хората, чийто живот са докоснали. Това е възможно благодарение на сайта на Bookcrossing.com. Повече за Буккросинг можете да научите в специалната рубрика на сайта „Аз чета“, както и във фейсбук страницата на българската буккросинг общност.