Как чете един силистренски клас

Петранка Цавкова е един от най-активните училищни библиотекари, с които екипът ни е работил до момента. Тя е един от „виновниците“ за челните места на силистренските ученици в читателските щафети на „Детски книги“. Предлагаме ви нейния разказ за това как чете ІV „а” клас от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”:

„Четвърта година децата от този клас са редовни читатели в училищната библиотека и Детски отдел на РБ ”П. Павлович“. Те са чести участници и гости в провежданите общински и регионални изяви. Имат си своя класна библиотека, в която книжките са принадлежност на всяко от децата. Интересно протече и класният конкурс за презентация ”Моята любима книга”. Книголюбците с нетърпение очакваха и наградите в конкурса за ”Най-добър читателски дневник” и възможността техните дневници да бъдат изложени в уредената изложба в Детски отдел на регионалната библиотека. За трета година целият клас участва в Националните читателски щафети и гласуването за избор на книга в наградите „Бисерче вълшебно”.

А ето как четвъртокласниците ни изненадаха: направиха си своя читателска щафета, която нарекоха „Дръндьо”. Какво ли ще се измислят през лятната ваканция? Ще научим… през септември!“

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.