Книжен празник в Силистра за края на Читателска щафета 4

Отбелязахме края на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ с книжно парти на 18 януари. За пореден път най-голям бе броят на щафетниците от Силистра. Ето какво споделиха библиотекарите от Детския отдел на РБ „Партений Павлович“ за организирания от тях празник за връчване на наградите на децата-участници.

„По повод приключване на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения” на 29 януари 2015 година в Регионална библиотека „Партений Павлович” се проведе  официално връчване наградите на всички участници. За четвърти път Детски отдел на библиотеката бе  инициатор и разпространител на идеята за националната щафета в училища от града.

Участието на силистренските деца е вече традиция. За трети път сме на първо място и Силистра e градът с най-много щафетници от цялата страна. Обичта си към четеното на книги силистренчета доказаха с изпращането на 141  форми.

Представена бе презентацията „Участие на щафетниците от Силистра в Национална кампания „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”. Запознахме децата с рубриката „Как чете…” на сайта „Детски книги” като ги призовахме да участват и споделят отношението си към книгите и четенето.

Даниела Недялкова, директор на библиотеката, поздрави всички деца за прекрасното им представяне в инициативата, пожела им много книжни приятели и връчи на всички участници сертификатите и супер читателските значки. От името на библиотеката всяко дете вече притежава читателски разделител.

Ивана Станимирова Добрева от ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” получи пълен комплект с книги от поредицата “Приключенията на Минерва Минт”. Своите награди от конкурса „Скрито пиратско съкровище” получиха Магдалена Денева от ОУ” Иван Вазов”- пиратска папка, пъзел, книга и значка, и Мартин Жечев от ОУ ”Иван Вазов” – козирка и стикер. Участните от щафетата споделиха най-интересните моменти от поредиците „Сам Силвър, тайният пират”, „Детективите Агата и Лари” и „Приключенията на Минерва Минт”.

Тази година РБ ”Партений Павлович” е патньор на Наградата „Бисерче вълшебно 2015” за най-добра детска книга. В края на презентацията ги започнахме с категориите и начина за гласуване.

На празника Надежда Петрова, бивш библиотекар и наш дарител на повече от седем енциклопедии, подари енциклопедията „Рекордите на Гинес 2015”.

Благодарим на фондация „Детски книги” за предоставената ни възможност да участваме в читателските щафети и с нетърпение очакваме новите книжни инициативи!“

И ние благодарим за подкрепата на едни от най-активните детски библиотекари в страната, а вие можете да разгледате кратка галерия от книжния празник в Силистра.