Хрониките на Спайдъруик: Книга за духовете

Обичате ли полуразпаднали се, прашни викториански къщи, които приличат на купчина съборетини струпани една върху друга? Да? Да влизаме тогава!

Семейство Грейс (тринайсетгодишната Мелъри, деветгодишните близнаци Джерард и Саймън и майка им Хелън) се местят да живеят в подобна викторианска къща, собственост на лудата им пралеля Лусинда. Бащата наскоро е напуснал семейството и децата се справят с този факт кой както може. Мелъри набляга на фехтовката, Саймън колекционира всякакви животни, а Джерард… Той всъщност не се справя. Не успява да овладее гнева си и се сбива в бившето си училище.

Къщата е съвсем различна от досегашното им жилище в Ню Йорк и децата определено не са очаровани от перспективата да живеят там. Те се заемат да я изследват и да заловят виновника за странното шумолене в стените. Всичко това ще ги отведе до тайна стая-библиотека и странната „Книга за духовете” на Артър Спайдъруик. Тя пък ще им разкрие един неподозиран свят на необичайни и потайни същества, не винаги добронамерени към хората.

Ако историите за духове, джуджета, гномове, тролове, браунита, богърти, гоблини, елфи и други подобни същества ви вълнуват, то „Хрониките на Спайдъруик” за точно за вас. А „Книга за духовете” на Холи Блек и Тони ди Терлизи е само първата от пет книги в поредицата.

Книгата има и чудесни илюстрации, които успешно предават атмосферата в тайнствената къща и карат косъмчетата по ръцете ти да настръхнат!

Още ревюта за „Хрониките на Спайдъруик”: „Книга за духовете”, „Виждащият камък”.

Автор: Лора Филипова

[club]