Хитри идеи за подаръци. Буболечета 2-4 г. (Коледа 2019)

Коледа наближава, а изборът на подаръци за децата може да се окаже изтощително занимание. Екипът на Detskiknigi.com много обича да помага на Дядо Коледа, затова ви предлагаме някои от нашите хитри идеи за подаръци. 🙂

Предложенията са разделени по възраст, обединени са от обща тема и задължително включват книги и допълнителни игри, играчки и забавни предложения, които се надяваме да усмихнат бъдещите си получатели. За ваше улеснение предоставяме линкове към електронни магазини, в които ще откриете предложенията ни. 

След предложенията ни за бебешоци, продължаваме с идеите за…

Буболечета (2-4)

Буболечетата от 2 до 4 г. обичат да опознават света. Игрите заемат важно място в процеса на учене, а книгите, които им помагат да си обяснят случващото се около или вътре в тях, са чудесен спътник. Ето няколко идеи за книги и игри, които ще помогнат на мъника ви да опознава естествено себе си и света, в който живее.

Предложенията ни са разделени по теми, а вие можете да допълните списъка:

Аз и моето семейство

Семейството е най-важната част от живота на малките деца. Отношенията между отделните членове, описани в книгите, помагат на децата да открият сходство между себе си и героите от книгите, да видят своето обкръжение отстрани. Сцените от ежедневието, представени в изданията за буболечета, помагат на детето да расте спокойно.

  • Отличен избор за мъниците е поредицата „Каю“ (изд. „Кибеа“) – наглед обикновените истории помагат детето да осмисли случващото се с него. Книгите са в помощ и на родителя – учат го да реагира търпеливо и внимателно. Твърдите корици, картонените страници, изчистените цветове и съветите от специалисти по теми като приучване на гърне, премахване на пелените, опитването на нови храни, заспиването превръщат поредицата в отличен подарък. Комбинирайте с комплект пъзели и игри „Каю“ от Educa Identic.
  • Сред любимите книги на екипа ни са историите за семейството, независимо дали героите са хора или животни. Горещо препоръчваме находката ни за годината „Къде е мама?“ от Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър (изд. „Жанет 45“). Можете да допълните книгата с пъзел, пирамида от кубчета или образователно домино с животни.

Пъстър свят

У дома и навън, в града и на село, жива и нежива природа – децата от 2 до 4 г. попиват интензивно всяка информация за света. Затова и предложенията ни за подаръци са разнообразни:

  • Поредицата „Защо? Какво? Как?“ (изд. „ФЮТ“) предлага различни теми, които вълнуват децата. Независимо дали ще изберете да четете книга за сезоните, животните, автомобилите или безопасното движение, винаги можете да потърсите подходящи пъзели, Lego конструктори, дървени кубчета. Сред нашите находки са дървен пъзел „На улицата“ + книга „Безопасното движение“, „Автомобили, камиони“ или Lego Duplo:
  • Сезоните са важна тема, която може да бъде представена чрез енциклопедии. Можете обаче да заложите на юбилейното издание за Мечо Пух, „Най-доброто мече в цял свят“, където за всеки сезон има отделна история, написана от най-добрите британски автори (изд. „Егмонт“). Съчетайте с пъзел Clementoni „Сезоните“ и с активните карти на „Клевър бук“:

Освен тези предложения, разгледайте и да изберете книжки, препоръчани от екипа ни в категория „Буболечета“ – гарантираме, че ще прекарате ценни мигове с вашия малчуган и ще му осигурите най-ценния подарък – вашето внимание!

Не пропускайте и препоръките ни от предишни години – част от предложенията са абсолютно актуални! 🙂