Хитри идеи за коледни подаръци: комикси

Комиксите незаслужено са подценявани като литература или пък обявявани за неподходящи за деца. Нашият екип обаче е на съвсем друго мнение. Ние вярваме, че те могат да превръщат децата в читатели. Естествено, това автоматично поставя комиксите на първите места в списъка ни със забавни и полезни подаръци. Да не споменаваме, че освен интерес към четенето с тях можете да стимулирате и интерес към рисуването.

Какво по-хубаво от това да започнем с отлично българско предложение?

Творческият тандем на братята Сотир Гелев и Пенко Гелев стои зад комиксите със симпатичните герои Илийчо (обикновено момче) и мърколака Август (от истинското му име може да ви заболи глава!). „Илийчо и Август“, „Илийчо, Август и седемте джуджета“ и „Илийчо, Август и Гергин“ ще зарадват всеки млад български читател.

Ако пък детето ви е фен на симпатичните хипопотамоподобни мумини, можете да го зарадвате с някой мумински комикси на Туве Янсон. Независимо дали ще изберете цветните („Муминтрол се влюбва”, „Муминската долина се превръща в джунгла”, „Муминтрол строи къща”, „Муминтрол на Ривиерата”) или черно-белите („Муминтрол и разбойниците“, „Мумините и семейният живот“) комикси, Муминтрол и компания са безкрайно очарователни персонажи, а историите, в които се оказват въвлечени са едновременно забавни и провокиращи размисъл.

Всички комикси можете да съчетаете с някой от красивите и удобни тефтери за писане и рисуване на „Бяла лодка“ в комплект с маркери четка Faber-Castell PITT.

Вероятно начинаещите създатели на комикси ще имат нужда от известни напътствия при първите си опити да създадат своя история в картинки. В този случай можете да разчитате на безценен помощник в лицето на „Първи десет стъпки в комикса“ (изд. Кибеа) на Петър Станимиров.

След първите стъпки на малките творци, не забравяйте да ги насърчите да се включат в конкурса „Патилански комикс“ на Читателска щафета 5.

Не пропускайте да прегледате и предложенията ни за книжни подаръци на тема музика и очаквайте още идеи от нас как да допълните книгите с още нещо.