Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър с нова книга през 2017 година

Издателство Scholastic UK ще публикува нова илюстрована книга на тандема Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър през септември 2017 година, съобщава The Bookseller. Заглавието й е The Ugly Five („Грозната петорка“), а вдъхновението за нея спохожда Доналдсън след посещение в Южна Африка, където среща животни от „голямата петорка“ – лъвове, леопарди, слонове, носорози и водни биволи. Тя обаче била привлечена повече от „грозната петорка“ – антилопа гну, брадавичесто прасе, хиена, гололик лешояд и марабу.

“Всички сме много въодушевени от чудесния текст на Джулия Доналдсън в „Грозната петорка“. Книгата е очарователно забавна възхвала на пет от най-пренебрегваните и недолюбвани същества на земята и четенето й на глас е истинска радост. Великолепните рисунки на Аксел Шефлър вдъхват живот на римите с голямо остроумие и чар, а поразителните му изображения на южноафриканските пейзажи и животни ще пленят семействата по света.“, казва издателката Алисън Грийн.

Доналдсън е на продаваният автор във Великобритания в момента, а Шефлър е вторият най-добре продаван илюстратор след Тони Рос. Двамата са познати на българските читатели с книгите „Грузулак“ и „Детето на грузулака“.