Джеймс Патерсън дарява $1.75 млн. на училищни библиотеки

Хиляди училищни библиотеки от Флорида до Вашингтон ще получат дарения от по $500 от един от най-продаваните американски автори – Джеймс Патерсън, съобщи Associated Press. Авторът на поредицата за детектива Алекс Крос и тийн поредиците „Максимум Райс“ и „Училище мъчилище“, заедно със Scholastic Book Clubs Inc., обявиха в четвъртък, че възнамеряват да дарят общо $1.75 млн. на 3500 учители в цялата страна. Scholastic Book Clubs Inc. ще допълнят дарението на Патерсън с бонус точки, които могат да бъдат използвани за купуването на книги и други материали на сайта им.

През последните години Патерсън е дарил милиони долари на библиотеки, класни стаи и книжарници. Самият той определи като „унизителен и притеснителен“ фактът, че толкова много училища са в нужда от нещо толкова основно като книгите.

Почитателите на трилърите на Джеймс Патерсън могат да очакват следващата му книга в началото на 2018 г. Тя ще разказва истинската трагична история на звездата на американския футбол Аарон Ернандез, който по-рано тази година беше открит мъртъв в затворническата си килия в Масачузетс.