Дръндьото Грег

Ех, ама на това му се казва СТРАХОТЕН КЪСМЕТ! Напоследък все попадам на страхотни книги – приключенията на „Детективи с машина на времето“, на малкия Никола, „Страната на сънищата“, а сега и „Дневникът на един дръндьо“ (изд. „Дуо дизайн“). Добре де, името може да е малко странно, но книгата е мегаготина!

Написана е под формата на дневник, ъ-ъ-ъ, хроника от главния герой Грег Хефли. Той e напълно нормално момче, което се сблъсква челно с реалността в началното училище, с по-големите дангалаци и с изискванията на родителите си.

Животът на Грег е точно такъв, какъвто сигурно е и вашият, само че авторът Джеф Кини поднася всичко по толкова шантав начин, че не спираш да се смееш! Книгата е изпъстрена с майтапи, поднесени с невероятно чувство за хумор. В нея ще откриете всичко, което вълнува едно съвременно дете: как да се справим с досадните навлеци, каква е ролята на момичетата в живота на подрастващите момчета и дори как се пише комикс. 🙂

„Дневникът на един Дръндьо“ (изд. „Дуо дизайн“) е оформена отлично – под формата на истински дневник. Дори шрифтът имитира ученически почерк и е специално разработен за българското издание. А, честно казано, за пръв път попадам на четиво, преминало през преводач, стилов редактор, коректор, художествен и технически редактор.

Трудно ли е да влезеш като смешника на класа в годишника на училището? Как да се справиш със сиренявото докосване и защо родителите са толкова досадни понякога… Всичко това и още щури случки и идеи на килограм – само в „Дневникът на един дръндьо“!

 

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването 

на детското четене в България.