Градът на скейтбордовете: Боб и падащите звезди

От днес на българския книжен небосклон грее още една звездичка – новата книжка „Боб и падащите звезди“ от чисто новата поредица „Градът на скейтбордовете“. В нея авторката Мария Мартин разбулва тайната на жителите на малко грдче, в което добрата храна, приятелството и усмивките са неизменни, а карането на скейтборд – абсолютно задължително.

Smile1

 

 

Ако се случи да минете някой ден през Града на скейтбордовете, веднага ще го познаете: в него животът тече спокойно, чува се шумът на Бурната река, а от сладкарничката на дядо Желе се носи аромат на ванилови курабийки. Не сте сигурни, че сте попаднали на правилното място? Огледайте се: и малки, и големи в града на скейтбордовете се придвижват не с коли, не с мотоциклети, а със скейтбордове!

Love

Малкият Боб прекарва всяка ваканция при дядо Скейто и баба Скейти. Един ден, докато момченцето и дядо му се прибират от тренировка по каране на скейтборд, двамата вземат важно решение: да прекарат нощта на открито с приятелите на Боб – Ребека и Нютън. Наслаждавайки се на ясното небе, те ще осигурят на болната баба Скейти нужното спокойствие, за да оздравее.

При нощния пикник деца за пръв път виждат и едно необичайно явление – падащи звезди. Дали ако си пожелаеш нещо, щом видиш падаща звезда, то ще се сбъдне? Боб и приятелите му научават тайната за силата на желанията и за звездните усмивки. А вие познавате ли тайната на падащите звезди?

Книжката „Боб и падащите звезди“ е шарена, забавна и много хитроумна. Чрез нея по приятен и забавен начин децата научават простичките истини (които възрастните често забравят!): за да живееш щастливо е необходимо да се обградиш с добри приятели, много усмивки и да гарнираш всичко със здравословна храна и спорт. Текстовете са поднесени по приятен начин, предизвиквайки малките читатели да мечтаят и да разсъждават, а илюстрациите на Ива Груева допълват историята по чудесен начин.

След такава книжка как да не мечтаеш да полетиш на своя скейтборд към китното Градче, в което да си хапнеш пресни плодове и да лудуваш на воля?

Автор: Вал Стоева