Детска работилница за творческо писане в книжен център „Гринуич“

Az-deteto.bg и „Забавното четене“ организират детска работилница за творческо писане на 15 октомври 2016 (събота) от 14 ч. в книжен център „Гринуич“, София (бул. „Витоша“ 37). Специални гости и ментори ще бъдат Радостина Николова – автор на добре познатите и обичани от малките читатели мотове, както и техният Мелина-Елина Бондокова. Двете ще забъркат заедно с децата вкусната рецепта „Професия писател“, ще разкажат своя опит, а после да дадат възможност на участниците да „сготвят“ своя собствена книжка.
 
Организаторите обещават весел и интересен съботен ден, в който децата ще научат:

Как се появява и узрява идеята за една книга?
Как се оформя и пише историята?
Кога и защо се намесва острият ум на редактора. Какво прави той?
Как оживяват героите?
Трудно ли му е на художника да надникне в главата на писателя?

„Детската творческа работилничка“ е предназначена за деца на възраст от 8 до 14 години, които са открили, че обичат да пишат и писането им доставя удоволствие. За да се запишете за участие в работилничката, пишете на имейл events@investor.bg като посочите име и фамилия, навършени години и телефон на родител за връзка, или се обадете на телефон 02/812 9 831. Местата за работилницата са ограничени, затова очаквайте потвърждение от екипа на организаторите дали сте успели да се запишете навреме.

Събитието е част от кампанията „Забавното четене“ на Az-deteto.bg за стимулиране на детското четене. „Забавното четене“ се провежда с любезната подкрепа на „Florina“. Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.