„Да рисуваме заедно!“ за седма поредна година

Международната инициатива „Да рисуваме заедно!“ ще се проведе за седма поредна година в Пловдив на 4 юни 2016 г. от 10:30 до 12:30 часа в „Цар Симеоновата градина” (до „Пеещите фонтани”). Щафетата се осъществява съвместно с дирекция „Спорт и младежки дейности” на Община Пловдив.

Тази година темата е посветена на „60 години Република България в ЮНЕСКО” (www.unesco-bg.org), а входът е свободен.

„Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще.“, разказва Мария Петрова, ръководител на събитието за цяла България и координатор на Центъра за работа с деца към РНБ „Иван Вазов”. „Идеята беше да се съберем и рисуваме ЗАЕДНО, за да създадем импровизирана изложба веднага, а после тя да пътува и в другите градове.“

Идеята на инициативата „Да рисуваме заедно!“, която съществува от 9 години, е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Общуването и споделянето на създадените творби става чрез социалните мрежи в Интернет. В първата кампания в България през 2010 г. се включват 5 града, а през 2013 г. – 15 града (с 33 групи в тях).

Хода на кампанията и рисунките можете да следите на www.facebook.com/DrawingDayBG.