„Да разиграем приказка“ във Видинската библиотека

Активната работа на Детски отдел на Регионална библиотека “Михалаки Георгиев“ – Видин с малките читатели през лятната ваканция ни направи приятно впечатление, затова помолихме библиотекарите да споделят своите инициативи за насърчаване на детското четене. Гергана Панова, заместник-директор на библиотеката, разказва за организирания от тях клуб „Да разиграем приказка“:

„Детски отдел на Регионална библиотека “Михалаки Георгиев“ – Видин предлага различни занимания за свободното време на своите малки читатели. Клубовете по интереси са изцяло  съобразени с потребностите на децата. За да бъдат винаги интересни и актуални, библиотекарите в отдела предлагат разнообразни занимания, така че всяко дете да припознае своя любим клуб.

Едно от новите ни предложения е клуб „Да разиграем приказка“. Той стартира своите занимания в началото на учебната година и събра много деца, ентусиазирани от идеята да се превърнат в актьори. Идеята за клуба дойде от неписаното правило, че децата проявяват по-голям интерес към случващото се, ако са активни участници в него. Под формата на игра децата избират приказка, четат я, а след това разпределят ролите и представят своята драматизация. Един великолепен и добре замислен клуб, които сприятелява всички участници с книгата.

За пореден път Детския отдел „разцъфва“ под звънките детски гласчета, а фактът, че децата искат този клуб да се провежда всеки ден ни дава смелостта да твърдим, че заниманието „Разиграй приказка“ стана едно от най-любимите на нашите малки потребители. С него те получават възможност да освободят въображението си, да творят и да развиват своя личен потенциал.“

Вижте и кратка галерия от заниманията на клуба: