Звездичка в тъмнината

Случвало ли ви се е някога да се страхувате от тъмното? Помните ли колко е стряскаща идеята за чудовища, криещи се в сенките под леглото? Всеки малчуган понякога изпитва тревога да заспи и търси своя начин да влезе безпроблемно в света на съня.

Малкото мече, герой в книжката „Звездичка в тъмнината“ (изд. „ФЮТ“), не прави изключение. То никак не обича тъмнината и си наумява, че най-лесно ще се справи със страха си, ако си улови звездичка. Ама само за него. Така мечето се отправя на лов за светеща звезда. Тя обаче се е покачила нависоко. Катеричката предлага на малкия герой да я стигне от клоните на дървото. Бухалът го кани на високата скала, но колкото и да се повдига на пръсти меченцето, звездичката си остава все така далече. Освен ако не се появи татко Мечо…

Книжката „Звездичка в тъмнината“ съдържа много приятна история за „Лека нощ“. С нейна помощ децата ще разберат, че няма нищо страшно в тъмнината, а мигащата звездичка и нежната приспивна мелодия ще превърнат четенето в истинско удоволствие. Илюстрациите в пастелни тонове няма да разсейват детското внимание и неусетно, докато следите историята на мечо, малчуганът ви ще се пренесе в света на сънищата!

Автор: Вал Стоева