За босите детски крачета и шарени пръстчета

Красотата е важен елемент в нашия живот. И както обичаме да виждаме приятна обстановка, красиви хора около себе си, така за мен изключително важно е да притежавам красиви книги. Естествено, съдържанието е много по-важно от външния вид, но в крайна сметка истински се радвам, когато попадна на стойностна И красива детска книга.

„Весела чета с боси крачета“ на Зоя Василева (изд. „Жанет 45“) е едно от най-добрите ми попадения напоследък. Зоя Василева пише с особено остроумие и извънредно чувство за хумор, като заема позицията на детето.

„Прибирам се, мамо, СЛЕД МИГ!

Но мама е умна и знае:

на ясен момчешки език

най-малко ДВА ЧАСА това е.“

– „Бързо вкъщи“, Зоя Василева

Изключителното оформление, изпълнено с модернистичните художнически хрумвания на Яна Левиева, допълва по прекрасен начин забавните стихове на авторката. Боядисаните в цветовете на дъгата детски пръстчета, шарещи навсякъде по страниците, готови да направят някоя нова пакост, потвърждават всяко едно от стихчетата, а именно, че да си дете е забавно и пълно с приключения.

Весела чета с боси крачета, автор: Зоя Василева, илюстратор: Яна Левиева, изд. Жанет 45

Едно от най-любимите ми стихотворения е „Чаша невидимка“ – попадне ли ви книжката в ръцете, непременно го прочетете през оризовата хартия, а после обърнете страничката – ще видите чудесния художнически трик, на който се радвах като малко дете!

Весела чета с боси крачета, автор: Зоя Василева, илюстратор: Яна Левиева, изд. Жанет 45

За летящите цветя, ледените бонбони и омагьосването нямам думи да разкажа – щом пердетата говорят и поляните летят, сигурни сте, вероятно, че сте в детски свят. „Весела чѐта с боси крачета“ от Зоя Василева е страхотна книга, събрала в себе си слънчеви усмивки, невинни пакости и цяла една вселена, забравена от нас – възрастните и позната само на малчуганите.

Редактор на книгата е Виктор Самуилов, чиито книги също красят детската библиотека.

 

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.